Nieuws BES

OM Bonaire
 • OM seponeert zaak tegen douaneambtenaar

  BONAIRE – Op 7 februari werd een douaneambtenaar aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie.

 • Officiële opening gebouw OM BES

  KRALENDIJK – Op dinsdag 17 mei 2022 heeft de Procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de heer Ton Maan, in het bijzijn van collega’s en ketenpartners, het vernieuwde gebouw van het Openbaar Ministerie BES aan de Bulevar Julio A. Abraham 2 geopend.

 • Nieuw beleid omtrent invoer, vervoer, uitvoer en doorvoer van vuurwapens

  De Douane BES (douane), de Koninklijke Marechaussee BES (KMar), het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de Gezaghebbers van de Openbare Lichamen en het Openbaar Ministerie BES (OM) hebben een nieuw beleid geformuleerd met betrekking tot hoe te handelen als het gaat om invoer en vervoer van airsoft-/paintball-wapens, luchtdrukwapens, kruisbogen en katapulten.

 • Aangehouden douaneambtenaar in vrijheid gesteld

  De op 7 februari aangehouden douaneambtenaar is op woensdag 16 februari in vrijheid gesteld in opdracht van het Openbaar Ministerie BES (OM BES).

 • FIOD ONDERZOEKT AANTAL ONDERNEMINGEN OP BONAIRE WEGENS NIET VOLDOEN AAN BELASTINGWETGEVING

  Onder leiding van het Openbaar Ministerie BES voert de FIOD, de opsporingsinstantie van de Belastingdienst, ook voor Caribisch Nederland, op Bonaire strafrechtelijke onderzoeken uit wegens het niet-voldoen aan de belastingwetgeving BES door een aantal ondernemingen.

 • Douaneambtenaar aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie

  BONAIRE – Onder leiding van het Openbaar Ministerie BES stelt de Rijksrecherche sinds enige tijd een strafrechtelijk onderzoek in naar ambtelijke corruptie door een douaneambtenaar van de Belastingdienst/Douane Caribisch Nederland.

 • Hoofdofficier OM BES treedt af

  Marian Veneberg, Hoofdofficier van Justitie van het Parket in Eerste Aanleg van Openbaar Ministerie BES (PEA BES), heeft in goed overleg met de Procureur-Generaal (PG) van het OM Carib aangegeven dat zij haar functie als Hoofdofficier van Justitie (HOvJ) wil neerleggen.

 • Aanhouding wegens bedreiging via sociale media

  Al lange tijd is er een Facebook-pagina actief onder naam van “Wim van Huizen”.

 • Medewerker KPCN veroordeeld voor mensensmokkel

  SINT EUSTATIUS - Gisteren, dinsdag 5 oktober 2021 is een hoofdagent van politie door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie op Sint Eustatius veroordeeld voor mensensmokkel en valsheid in geschrifte.

 • OM Carib themadag zoomt in op zorg voor slachtoffers van seksueel misbruik

  Het zorgvuldiger omgaan met slachtoffers, in het bijzonder van zedendelicten stond centraal tijdens een themadag georganiseerd door het Parket van de Procureur-Generaal

 • Doorzoekingen ivm vermogensdelicten

  Onder leiding van het Openbaar Ministerie BES doet de Rijksrecherche sinds enige tijd een strafrechtelijk onderzoek naar fraude op Saba.

 • HERRINERING: BETAAL UW BOETE

  De meeste personen die een proces verbaal hebben gekregen voor het overtreden van de Corona maatregelen, zijn door het Openbaar Ministerie (OM) benaderd en aan hen is een transactie aangeboden.

 • Onderzoek naar het voorval bij Jibe City op 16 mei

  Zoals al bekend is geworden zijn een officier van justitie van het OM BES en haar partner betrokken geraakt bij een situatie bij Jibe City op 16 mei.

 • Boetes in verband met niet-naleving van de Covid-maatregelen

  Het Openbaar Ministerie van Caribisch Nederland (OM BES) heeft tot nu toe 371 processen-verbaal (p-v’s) ontvangen van KPCN, de Marechaussee en Toezicht & Handhaving voor het overtreden van de noodverordening/het besluit van de gezaghebber inzake de covid-maatregelen.

 • Boetes in verband met niet-naleving van de Covid-maatregelen

  Het Openbaar Ministerie van Caribisch Nederland (OM BES) heeft tot nu toe 371 processen-verbaal (p-v’s) ontvangen van KPCN, de Marechaussee en Toezicht & Handhaving voor het overtreden van de noodverordening/het besluit van de gezaghebber inzake de covid-maatregelen.

 • Nieuwe procureur-generaal beëdigd

  Op dinsdag 20 april is de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba beëdigd.

 • Eerste boete betaald in verband met niet-naleving van de Covid maatregelen

  Het Openbaar Ministerie van de BES-eilanden (OM BES) heeft een kleine 300 processen-verbaal (p-v’s) ontvangen van KPCN, de Marechaussee en Toezicht & Handhaving voor het overtreden

 • Openbaar Ministerie stelt hoger beroep in voor uitspraak overval Divi Flamingo

  Op 4 februari 2021 deed de rechter uitspraak in zaak van de overval op Divi Flamingo Casino in de avond van 10 maart 2020. Drie verdachten (M., S. en S.) hadden terecht gestaan voor deze gewapende overval.

 • 10 jaar gevangenisstraf voor ex-partner

  Op 29 januari is D.R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaren voor het doodsteken van haar ex-partner.

 • Verdachte feestorganisator voorlopig in vrijheid

  De verdachte die was aangehouden voor het organiseren van een feest tijdens de kerstdagen, waardoor hoogstwaarschijnlijk meerdere personen besmet zijn geraakt met Covid-19, is voor nu in vrijheid gesteld. Hij blijft er echter ervan verdacht dat hij met het organiseren van dit feest bewust de feestgangers in gevaar heeft gebracht.

 • Maan nieuwe procureur-generaal Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden

  De heer mr. A.C. (Ton) Maan wordt de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES).

RSS feed