Het Parket van de Procureur-Generaal (PPG) van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba organiseert themadagen zeden voor de ketenpartners in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

In het strafrecht is er volle aandacht voor de verdachten en daders. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de positie van slachtoffers. Vooral in zedenzaken willen we zorgvuldig omgaan met de betrokkenen. Zedendelicten zijn ernstige schendingen van zowel de lichamelijke en geestelijke integriteit alsook de waardigheid van het slachtoffer. Zedenzaken zijn ingrijpend vanwege de impact op degenen die het betreft, de omgeving van de betrokkenen en de samenleving als geheel. Steeds meer organisaties willen slachtoffergericht en/of slachtofferbewust werken. Het programma van deze themadag levert hier een bijdrage aan en staat in het teken van de omgang met slachtoffers in zedenzaken. Het volledige programma vindt u hier.

Datum en locatie

De fysieke bijeenkomst is op donderdag 26 augustus 2021 op Curaçao.

Locatie: ACOYA Resort, Villa's and Spa Curaçao
Adres:   Dr. Hugenoltzweg z/n Curaçao
Tijd:       08.00 - 18.00 uur

Bekijk het programma

Doelgroep

De themadag zeden is primair bedoeld voor:

 • zedenrechercheurs
 • medewerkers van de Openbare Ministeries
 • rechters en gerechtssecretarissen
 • medewerkers van slachtofferhulp

Overige geïnteresseerden zijn op een wachtlijst geplaatst en zullen op uiterlijk maandag 23 augustus 2021 uitsluitsel ontvangen over hun deelname.

Bekijk het persbericht

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Afmelden

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich afmelden bij het organisatieteam.  Gelieve daarvoor telefonisch contact op te nemen via + 5999 434 2153 of +5999 434 2100.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De themadag wordt gehouden bij de vergaderzalen van Acoya Curaçao resort, villa’s & spa. Indien u gebruikt wilt maken van hun hotelservice, kunt u dit doen  via reservations@acoyacuracao.com onder vermelding van de boekingscode OM2021. U kunt kiezen tussen $139 per nacht volpension of $94 per nacht inclusief ontbijt. Zonder vermelding van de boekingscode betaalt u een hoger tarief.

Zowel de eventuele reis – en verblijfkosten zijn  voor eigen rekening of onderworpen aan de reguliere dienstreisregeling van uw eigen organisatie.

Bewijs van deelname

Deze themadagen geven geen accreditatiepunten. We reiken wel een bewijs van deelname uit. Hiermee kunnen de deelnemers deze deskundigheid-bevorderende activiteiten zelf opvoeren in hun personeelsdossier.

Covid-19

Op de themadag zeden brengen wij mensen samen. Om te leren en om te netwerken. In deze coronatijd dragen wij allen de  verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige leeromgeving. Dit doen wij op de volgende manieren:

 • de locatie werkt volgens de Covid-19 normen die zijn vastgesteld door de overheid;
 • een maximale groepsgrootte per sessie;
 • ruime zaalopstelling. De zitplaatsen zijn minimaal 1,5 meter uit elkaar;
 • elke ruimte beschikt over desinfecterende handgel en wasbakken;
 • consumpties in de buitenlucht;
 • mondkapjesplicht in de gesloten ruimtes;
 • de zalen worden tijdens de pauzes gelucht;
 • veiligheidsinstructies op schermen.

Reizen naar Curaçao

Voor meer informatie over reizen naar Curaçao, raadpleeg de site van het toeristenbureau.

Wellicht dat u op uw derde dag op Curaçao een antigeentest moet afnemen. Indien dit uw geval is, kunt u de test afnemen in het hotel Acoya of bij de laboratorium van Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) aan de Heelsumstraat 55. Dit is in de buurt van het hotel Acoya.

De voorzorgsmaatregelen die momenteel op Curaçao gelden treft u via de site van de Curaçaose overheid.